Sabtu, 23 Februari 2013

Harga ikut Jam

Semua kawan-kawan tahu Cek liza suka gelak dan melawak. Tapi nak cerita tentang satu jenis lawak yang Cek Liza rasa agak kurang sesuai dan tak lawak lansung tak taulah kot ada yang suka lawak-lawak stail macam ni.

Baru-baru ni ada seorang kenalan buat lawak kononnya ...kalau tak silap dengar...kalau kawan perempuan sorang yang seorang ni agak muda RM30 sejam..dan Cek Liza pulak RM10 3 jam. OMG..sebab Cek Liza tak berapa remaja kot..so jatuh harga ke apa...emmmm apa madsudnya yer...kalau orang lain dengar apa meaning lawak macam ni?  

Yerlah kan kotlah Cek Liza salah faham atau terlebih sensitif..masa tu pulak Cek Liza dalam kepenatan yang teramat..sebab handle training 2 projek serentak... so kejap lari naik atas..kejap lagi turun bawah (lainlah cam dia tu kerja pun cam tak kerja..sungguh banyak masa lapang). so Cek Liza cam lambat nak bagi respon..Tapi masa tu fikir jugak..lelaki yang buat lawak tu ...kalau orang lain buat komen macam tu kat wife dia ke..apa perasaan dia kan?

Kelakar ke..lawak macam ni?  Tak lah rasa marah ke apa cuma pelik , bila Cek Liza buat bisnes menjual diri ni...? Melawak dengan menghina orang ni kelakar sangat ke? Entahlah munkin dekat kenalan, wife dia atau adik beradik perempuan dia yang lain pun macam ni jugak dia melawak...

Nasihat Cek Nam untuk semua lelaki dan jugak pompuan..

Buat lawak tu hagak-hagaklah..janganlah buat lawak nak jatuhkan maruah orang lain...buat lawak pasal harga-harga ikut jam ni selalu orang lelaki yang suka tapi pompuan munkin ada yang suka..tak taulah kan....

Ingatlah sikit, aku ni walaupun dah tak berlaki masih ada mak bapak, abang, adik-adik, kakak ipar, anak-anak saudara, uncles, unties, cousins dan kawan-kawan..

Tapi secara realiti Cek Liza pun sedar mulut tempayan boleh tutup tapi mulut manusia memang tak boleh tutup..Bayak lagi penghinaan dalam lawak (ni stail baru orang melawak alaf ini) yang akan Cek Liza dapat. Ni yang depan-depan yang dibelakang, perhhhh entah apa yang keluar pun kita tak tahu kan..

Its ok...asalkan korang rasa benda ni kelakar haa gelaklah..puas puas. Nanti bila orang lain buat lawak macam ni pasal bini-bini korang..nanti rasalah kelakar ke tidak  ...oooppppsssss...terlebey sudah Cek Nam...

Walaupun terkesan dengan penghinaan ini..Cek Liza tak rasa macam nak bunuh diri ke apa...dengan kekuatan dalaman diri InsyaAllah Cek Liza boleh hadapi semua ini. Sekali lagi berkat kerja Customer Service dah biasa dengan caci maki..

Harapan Cik Liza tidak ada perempuan lain yang dihadiahkan penghinaan macam ni...dan selepas ini kalau ada lagi orang yang melawak macam ni on the spot Cek Liza akan Cek Nam dia habis-habisan ..NO MERCY!!!! Dan nasihat bagi wanita lain jangan sesekali terima gurauan bangsat macam ni....

Ok sampai di sini sahaja...walaupun seteruk mana dikeji dan dihina  Cek Liza tetap memilih untuk

Live Happy!!!! 


Akhir kata...

"Tak kenyang dek puji tak Mati dek keji"...HUH!