Isnin, 30 Januari 2012

Minta-minta semua tenang dan aman minggu ni...tak nak ribut taufan segala penat...



Minggu lepas memang agak stress terutama sekali ujung-ujung minggu. Mula ngan kena prank, pastu dapat keputusan OJA  untuk Pilot group untuk Final Project pula sangat teruk dan yang paling menensionkan sekali ada sedikit pertelingkahan dengan suami lagi untuk berapa ratus ribu kali pun tak ingat dah. tapi ada gak waktu-waktu yang seronok. Cam gambar-gambar kat atas masa R&R quarter 4 Celcom Project kat AHP...yang paling best tu dengan muka tak malu pergi duduk kat meja VVIP dikhususkan untuk tetamu kehormat ..ada aku kesah..!!!! Gambar yang bawah sekali masa tengah tengok performance yang sangat seksi dari geng CPC..dan yang dok sebelah saya itu adalah rakan sekerja dari Menara Celcom..(saja bg tahu siap-siap). Oh yes I dapat extra mile award you alllllllllllllllllll!!!!!!!!!

Sebut pasal yang tension,  especially bab perkahwinan ni actualy I already informed my husband on my wishes to separate permanently cause really I am a lousy wife..I know. Not to blame him. I am a good friend, terrific lover but I fail when it comes to wifely duties (S** that one...I'm fantastic but other stuff memang gagal terus). So see 1stlah macam mana jadi lepas ni..kesian pulak kat suami. Dia layak kot dapat perempuan lain yang lebih baik, berbudi bahasa, sopan-santun..yelah hidup singkat rugi menghabiskan masa dalam perkahwinan yang tak bahagia. Kenapa I share kat sini...for me better even my friends find out from me rather than dari orang lain. Dan yang paling penting I tak ada affair ngan jantan lain ok...(terus-terang lagi!!!! Kalau ada I akan mengaku...I kan gila sikit) Dia pulak I tak tahu kalau ada perempuan lain pun I tumpang gembira untuk dia..He deserves some happiness same like me...

Live happy!

Khamis, 26 Januari 2012

I am so fuc**** mad!!!!!! (was cos I am not mad any more)


I have a bad temper. But I have learned to control it cause I hate being angry and feeling like shit..But because of one stupid person who thinks that pranking is so funny I have been angry the whole fuc**ng day. .I don't even remember the last time I am feeling this angry!!!.
I have great sense of humour and being a clown myself I can appreciate a few laughs here and there but guys timing please ...please not when you are so stretched to the limits and I already knowing it was a prank and telling him please this is urgent I really need assistance .. btut you would think that he would stop being an idiot . Helll   nooooooooooooo!!! He kept on even convincing another person who is actually a very sweet gal to continue the stupid prank. which I was fully aware and I was  certain they were too.So I just hung up the phone. Its not even a personal phone line. I was calling the fuck**ng pool phone...I am simply never going to speak to this person ever again unless really necessary. So he can just go and jump off the cliff something...Hell I don' t care!t



Then I saw "him"....like a river flowing trough fire..but the fire was too big..so nope seeing him did not work ..well maybe for little while..ohhh ok thinking of him actually put a smile on my face..so ...I think I am going to be fine..haaaa I am actually laughing to myself already ...Oh GOD am I going insane.??? Ok better crazy than angry....Damn!!!!!!!


Note: "him" is not the person who pranked me , its another guy..ok this is so weird... I'm going to stop adding on to this post cause I am going insane from feeling all that rage (which by the way had subsided)..!

ok just a little bit more..this insaneness is the reason I create this blog in the 1st place so I have a channel to let all the shittiness out from my system..just so every one understand by nature I am not evil just when I got mad with something or someone ...So when I get mad I blog. and .for this entry alone, I had amended or add about 25 times and so the anger just melts away....so ok I really am going to stop now..

I love life even when I'm feeling shit Dam!


Si#* Ba#* (Marah Gila ni!!!!) WARNING!!!!

Perhatian bagi mereka yang sopan santun berbudi bahasa, dinasihatkan jangan baca posting ini. 

Aku elok jer mood datang kerja! Aku call kat pool phone MC ada badut pulak buat LAWAK BONGOK SI##LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kalau tak de urgent tak derlah aku call bodoh buat apa buang masa tanya aku sapa nak carik sapa, nak bagi tau mc ke!!!! Aku benci orang suka prank orang lain tak tentu masa tak kena gaya! Pergi mampuslah kau malas aku nak pergi kenduri kawin kau!!! Nak kawin dah pun perangai macam budak spastik...Benci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Bagi budak bongok yang nak kawin tu kalau terbaca entry ni...aku prank jer gelak lah kelakar kan ...GELAK LAH...!!!!



Rabu, 25 Januari 2012

Forbidden Love...I see you...

Its like a crush but less than that..
You feel that connection, he feels it too..
Stealing moments at time just glimpses..but it feels like eternity..
You know, he knows..
You feel, he feels..
Knowing the boundaries you cannot cross, will never cross..
Fate always draws us close..
We always talk but never about each other..
Knowing one day, that this love will disappear..
So you never hope just love...
I see you....
video

Jumaat, 6 Januari 2012

Prepare For Exam/Assessment Cek Pah Style

6th January , at 3 p.m. there will be a mid-term assessment. So like always study last minute lah! Come layan gambar 1st.




I remember watching Mr. Bean taking exam and how he kept throwing his pencil/pen on the floor to try to copy from the person sitting next to him. Funnylah. After already sat for the exam, I felt more and more like BEAN!

Selasa, 3 Januari 2012

Tuesday "Blues" Tapi Lipstick tetap maintain

Happy working again today..hahhah dah nak balik dah pun. Ingat dari pagi nak blog tapi sibuk pulak. Macam kurang sikit mood nak kerja hari ini selepas cuti panjang 3 hari masa new year tu. Tengok jer lah gambar saya pagi tadi tapi apa-apa pun lipstick tetap maintain kan...bling bling pun tetap ada kan...Inilah saya.



Ok ini sahaja. Take care tata titi tutu ...ok saya faham saya dah mula merepek...Baik saya stop!

Live to inspire, live to love life, live with passion....Live Happy!!!!!!!!!!!!!!!!

Isnin, 2 Januari 2012

Best Tengok Sherlock Holmes

Tadi tiba-tiba rasa nak pergi tengok wayang. Tapi cam spontan jer so malas nak ajak sesiapa pun. So masuk kereta on engin terus pergi Jusco Cheras Selatan. Memang bala ok sesak ngan tak dapat parking sampai baby saya kena cium ngan kereta lain. Apa lagi saya turun, tapi sebenarnya tak rasa marah sangat pun. Driver kereta satu lagi tu pun turun gak pompuan tapi agak tom boyish. Saya tanya napa langgar kereta saya, tak sabar ker. Dia buka wallet hulur 100. Sepatah apa pun tak cakap. Baru je nak pulangkan balik 50, 50 cukup aaa calar sikit jer tapi dia dah terus masuk kereta dia blahhhh. Takkan saya nak campak duit tu kat jalan kang orang lain ambil. Yang kena langgar kereta saya...YESSSSSSSSS Ada modal nak tegok wayang...tapi mana nak parking ni..yang cerita pasal parking adalah kereta  keluar aleh-aleh ada pompuan melayu berdiri kat kotak parking tu..konon-konon dah book. Hello pompuan konsep parking mana ada booking-booking bodoh bangang. kau kena tunggu ngan kereta kau bukan kau yang dok pacak kat kotak parking tu...oooopsssssss sensor sensor hilang sopan saya....Aleh saya pon keluar dari Jusco pergi parking kat banyak-banyak kedai kat seberang dari Jusco so kena jalan sikitlah. Tapi no hal sebab saya pun suka berjalan..."rahsia memaintainkan badan yang montok" .
Sampai dalam jusco terus pergi make up. Dok berasak cari parking dah berpeluh ok cair make up semua. Pas tu terus pergi wayang sampai jam 4 p.m. wayang stat kul 4.20...canteeeeeeeeekkkkkkk.


Pendek katanya segala cabaran untuk datang tengok cerita ni memang berbaloi sebab SANGAT BEST!!!!
Robert Downey Jr dan Jude Law memang FABOULOUS ok..cerita dia banyak aksi, adventure tapi funny especially character Sherly (panggilan manja untuk watak utama)...Saya suka cos dia sangat sayang kat kawan dia Dr Watson sampai sanggup korbankan nyawa dia. Bab yang dia menyamar jadi perempuan dalam train yang sangat buruk tapi kelakar gila. Jadi, nak beli DVD original lah cerita ni.
Bagi yang belum tengok lagi cerita ni pergilah best gila noksssssssssss.

Ahad, 1 Januari 2012

2011 Telah berlalu (2011 has ended)

2011 telah pun berlalu. Memasuki alam 40-an dah. Dulu terfikir apa perasaan memasuki umur 40. Ni dah masuk dah...rasa cam biasa jer. Sekarang aku betul percaya 40, 30 , 20 hanyalah nombor. Usia sebenar adalah semangat untuk meneruskan kehidupan. Membuat pilihan untuk menghadapi apa sahaja cabaran. Jadi azam untk 2012:

1) Naik pangkat lagi
2) Bayar hutang kat my Dad. Sekarang pun tengah bayar tapi nak bayar lebih lagi.
3) Kumpul duit untuk pergi UK tahun 2013/2014/2015.
4) Beli / sewa satu lagi rumah (Mummy bising nak datang umah sekarang tapi aku tak kasik cos semak sangat nak kemas malas dah. So nak carik umah satu lagi. Tiap-tiap minggu panggil orang kemas. So boleh ajak mummy and family lain datang rumah).
5) Mengekalkan / mempertahankan "kejelitaan" kekekekek. Bukanlah jelita mana pun sekarang ni. Tapi tetap bersyukur sebab dah umur 40 kira maintain jugaklah body dan rupa. Dah ini yang dikurniakan tuhan so kenalah jaga kan.
6) Repair "Baby". Bagi dia cantik-cantik.
7) Buat exercise lebih...masuk gym ke, kick boxing ke atau yoga..tengok budget kalau naik pangkat ok no hal.

Ni rasanya ada lagi azam tapi cukup dulu. kalau ada boleh tambah lagi. Tapi apa tahun 2011 penuh kenangan..manis , pahit, suka, duka , seronok sangat dan tak membosankan lansung. Jadi aku ucapkan Selamat Tinggal 2011 dan Selamat Datang 2012.

Nota: Baby bukan anak ikan tapi adalah nama manja untuk kereta saya...

"What a wonderful year 2011 had been for me. It was such a roller coaster ride of laughter, joy, tension, anger, sadness and pure heart ache. But I love every second of it and would not have it any other way. It had been like a wonderful dream. Like all dreams there had to be an ending. So I  bid farewell to 2011 and welcome the year 2012. Only God knows  what adventure awaits me..."

Live to inspire, live to love life, live with passion..Live Happy and Live Forever!

Selamat Tinggal 2011, Selamat Datang 2012

Mula-mula layan gambar dulu. Tadi pergi Menara Celcom. So sempat berposing ngan kawan-kawan.








ok besok cerita lagi...